LS NAV Gostinstvo

LS NAV Gostinstvo je integrirana, večjezična POS in pisarniška rešitev za gostinsko dejavnost, ki se uporablja po celem svetu. Vodilnemu kadru in ostalim zaposlenim zagotavlja vsa potrebna orodja, da obdržijo zadovoljne kupce ter s tem zagotavlja nadaljevanje uspešnega posla. Prilagodljivost, hitrost storitve in izboljšan dostop do pomembnih informacij so ključi, s katerimi LS Gostinstvo poenostavlja postopke in zmanjšuje stroške.

Sestavnice

Sestavnice so lahko osnovna enota v restavraciji. Sestavnice so sestavljene iz različnih sestavin in/ali drugih sestavnic in dodatnih artiklov s količinami, ki skupaj ustvarjajo eno porcijo. Z LS NAV Gostinstvom lahko učinkovito upravljate s sestavnicami. S sestavnicami lahko: 

 • Uporabljate skupine sestavnic glede na osnovno sestavino, stil ali kategorijo 
 • Določite količine za vsako sestavino v katerikoli enoti želite ali tehtate sproti, medtem ko program preračunava količino v osnovni enoti sestavnice 
 • Določite dodatne sestavite ali artikle, kot so posode in pladnji 
 • Določite količine sestavin za določen set porcij in program vam preračuna količine za eno porcijo 
 • Kopirate sestavnico in obenem spremenite njeno velikost 
 • Občasno uporabite sete različnih sestavin in potem spet preidete na običajne sestavite z različnimi verijami sestavnic 

Cene

Ceno za posamezen artikel ali sestavnico lahko določite glede na način naročila. Na primer naj ima sok določeno ceno v restavraciji, v baru in za s sabo.Prav tako lahko pripravljate ponudbe, ki so odvisne od tega, ali je bil artikel prodan iz restavracije, bara ali vzet s sabo. Ceno lahko določite tudi glede na jedilnik. V tem primeru je cena odvisna od artikla, na primer prodano iz jedilnega lista, preko kosila ali preko vikend cenika. 

Dodajanje spremenljivk artikla in izločanje sestavin 

Lahko sestavite seznam artiklov, ki so lahko dodane na recept na blagajni, to so spremenljivke artikla. Skupine lahko združujete tako da sistem izpiše več seznamov v enem oknu, kot na primer različne dodatne omake, mesni dodatki ali vegi dodatki. Nastavite lahko tako, da sistem prikaže spremenljivke artikla avtomatsko, ko izberete določen recept. Lahko zahtevate tudi gumb, ki se mora takrat pritisniti. Spremenljivke artikla so lahko določene k receptom, skupinam artiklov ali h kategorijam artiklov. 

Lahko se odločite, da bo k določenemu receptu omogočeno nekatere artikle dodati brezplačno. Za spremenljivko artikla lahko določite ceno in določeno enoto mere. Prav tako lahko na blagajni prikazujete sestavine določenega recepta.

Kuhinjski tiskalnik

LS Nav Gostinstvo vključuje kuhinjski tiskalnik, ki zagotavlja, da so naročila strank hitro prenešena na pravo mesto v restavraciji in tudi v pravem vrstem redu. Nadzorujete lahko, na kateri tiskalnik se bo tiskalo določeno naročilo in na katerem monitorju se bo prikazalo. 

Imate tri možnosti tiskalniških postaj:

 • OPOS tiskalniki
 • Windows tiskalniki
 • kuhinjski monitorji

Za dostavo in osebni prevzem so pripravljena zahtevna naročila v naprej. Sistem avtomatično natisne ali prikaže naročilo na postaji nek določen čas, preden naj bi bilo naročilo zaključeno. Zagotavljeno je, da bo jed pravočasno pripravljena za prevzem. 

Poročila

LS Nav Gostinstvo vključuje napredna poročila. Poročila so lahko izdelana na različne načine, vedno pa slonijo na treh nivojih: 

 • Nivo transakcije 
 • Statistični nivo
 • Zgodovina prodaje

Glede na te tri nivoje, poročila omogočajo številne možnosti, tako v obliki online analiz kot v obliki poročil. 

Napredne statistike 

Modul z naprednimi statistikami vsebuje dodatne možnosti poročil za uporabo na statističnem novoju. To pomeni, da lahko vsak uporabnik postavi prednostno analizo za podatke, podobno kot na kontni knjigi.

 

 

Copyright 2017 - Krajnik računalništvo d.o.o.

Prijava or Registracija

LOG IN

321

Registracija

User Registration
or Cancel